دانهدرشتها را رها نکنید
مسأله صدور و اجرای حکم محکومیت یکی از مسئولان سابق اجرایی به یکی از مهمترین پروندههای خبرساز قضایی تبدیلشده است و به نظر میرسد ضروری است که پیرامون آن اندکی تأمل و مداقه گردد.
مسأله صدور و اجرای حکم محکومیت یکی از مسئولان سابق اجرایی به یکی از مهمترین پروندههای خبرساز قضایی تبدیلشده است و به نظر میرسد ضروری است که پیرامون آن اندکی تأمل و مداقه گردد.
انقلاب اسلامی چه در مرحله حدوث و چه در عصر تداوم، پیوندی وثیق با حضور مردمی داشته و تبلور این حضور را میتوان در برهههایی همچون انتخابات و البته راهپیماییهای ملی دانست. در میان مراسم انقلاب اسلامی، اما راهپیمایی بیست و دوم بهمن جایگاه ویژهای داشته و دارد و تقریباً بسان سنجهای است که جهانیان، همهساله میزان همراهی امت با انقلاب و نظام را با آن ارزیابی کنند. علاوه بر اینها نکتهای دیگر که در فهم دقیق این راهپیمایی بروز و ظهور مییابد، از همزمانی این رویداد با تحولات داخلی و خارجی مرتبط با کشورمان و تأثیر و تأثراتی است که تحولات از این رویداد عظیم ملی میپذیرند.
بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع کارکنان و فرماندهان نیروی دریایی، حاوی نکات مهمی در فهم عمیق و واقعی از روند پیش روی مذاکرات هستهای بود و میتوان آن را بهمثابه نقشه راه مذاکرهکنندگان کشورمان دانست. در این یادداشت خواهیم کوشید نگاهی گذرا بر برخی نکات مهم این بیانات بیندازیم.
امام خامنه ای (مدظله العالی):
مطمئنّم که ملّت ایران هم آن توافقی را که در آن عزّت او محفوظ بماند، احترامش محفوظ بماند، منافعش حفظ بشود، مخالفتی ندارد، موافقت خواهد کرد؛ منتها باید این خصوصیات، بلاشک ملاحظه بشود؛ باید تکریم و حرمت ملّت ایران و مسئلهی اساسیِ مهمّی که عبارت است از پیشرفت ملّت ایران، محفوظ بشود و محفوظ بماند. ملّت ایران عادت نکرده است که به زورگوییِ دشمنان گوش فرا بدهد و تسلیم زورگویی و باجخواهی بشود
یکی از نکاتی که در فهم عمیق و تحلیل صحیح از انقلاب اسلامی حائز اهمیت است، میزان همراهی نسلهای متمادی با اصول، اهداف و آرمانهای آن است؛ انقلابی که نه اهداف معطوف به زمان و مکان خاص که داعیهای فرازمانی و فراجغرافیایی داشت. در تحلیل نسبت نسلها با پیشرفت انقلاب اسلامی، معمولاً به سه نسل اشاره میگردد؛ نسل اولی که نهضت را آغاز کرد، فراگیر کرد و آن را به پیروزی رساند، نسل دومی که نقشی اساسی در حفظ و تثبیت انقلاب اسلامی ایفا کرد و نسل سومی که اکنون میراثدار این انقلاب ریشهدار اما پویاست.
همایش مدعیان اصلاحطلبی در حالی هفته گذشته در تهران برگزار شد، که با حاشیهها و نکات قابلتأملی همراه بود. از جمله نکات تأملبرانگیز این همایش طرح مواضع انحصارطلبانه از سوی برخی سخنرانان این همایش بود که جای بررسی دارد. آنگونه که یکی از چهرههای شناختهشده جریان مذکور در این همایش با بیان اینکه ما کرسیهای زیادی را نمیخواهیم، میگوید: «ما تنها ۲۹۰ کرسی مجلس را میخواهیم. » (!) او حتی پا را فراتر نهاده و صراحتاً از دولت میخواهد فرماندارانی را که از دولت قبل برجای ماندهاند، برکنار کند. لحن طلبکارانه- انحصارطلبانهای که در کلام این رجل سیاسی دومخردادی به چشم میخورد، یادآور منش و رویکردی است که در جریان سیاسی مذکور نهادینه و در عمر سیاسی چندین ساله بهتناوب مشاهده شده است.