نامگذاری سال 1394 بهعنوان «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» در طول حدود یک ماه گذشته بحثهای بسیاری را در محافل سیاسی و رسانهای به جریان انداخته است. در طول این مدت، جریانهای گوناگون سیاسی از نظرگاههای گوناگون سعی کردهاند تفسیر خودشان را ارائه دهند. به نظر میرسد لازم است در باب برخی ویژگیها و لوازم متناسب با تحقق این شعار راهبردی سال باید بررسی دقیقتری انجام پذیرد
تهاجم اخیر رژیم آلسعود و همپیمانانش با یمن را، علاوه بر تأثیر آن بر معادلات منطقهای و بینالمللی، میتوان در سطحی دیگر نیز تحلیل آن کرد و آنرا بازتابی از رقابتها و تحولات قدرت در داخل کاخهای آلسعود دانست.نکتهای که تأمل برخی صاحبنظران و تحلیلگران را برانگیخته است، تفاوت رویکرد حاکمان فعلی عربستان با پیشینه رفتاری این رژیم است.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مداحان در بیستم فرودین ماه سال جاری را میتوان منشوری از رهنمودهای معظمله در برههی کنونی مذاکرات هستهای برشمرد. نظر به جامع بودن این بیانات، پس از محوریابی در چهار دستهی کلی الف- وضعیت بیانیه سوئیس، ب- اصول و مبانی کلی در مذاکرات هستهای، ج- توصیههایی به مذاکرهکنندگان و مردم و د- خطوط قرمز مذاکرات آتی؛ قابلطبقهبندی است. برای مطالعه دقیقتر و مداقه بیشتر بر روی جزئیات این بیانات مهم و راهبردی، محوریابی و طبقهبندی موضوعی این بخش از بیانات معظمله در خصوص مذاکرات هستهای، تقدیم به مخاطبان میگردد:
... بعضیها موافقت کردند، بعضی مخالفت کردند؛ در این مطبوعات ما، در این نوشتههای [کشور] ما، در سایتهای فضای مجازی و غیره، بعضی ستایش میکنند، بعضی هم مخالفت میکنند؛ به اعتقاد بنده مبالغه نباید کرد، عجله هم نباید کرد، باید ببینیم چه اتّفاقی خواهد افتاد...
(امام خامنه ای ، بیستِ یکِ هزار و سیصد و نود و چهار )
در نخستین روز سال 1394، رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در جوار حرم رضوی، به موضوع مذاکرات هستهای جمهوری اسلامی ایران و 1+5 اشاره نمودند و به ذکر چهار تذکر در این باب پرداختند. اینک که در مرحلهای حساس از روند مذاکرات هستهای هستیم و طرفین با انتشار بیانیه مشترک مطبوعاتی در لوزان آماده بحث، بررسی و نگارش متن نهایی توافق احتمالی میشوند، مداقهای بر این چهار محور مورد تأکید معظمله، بسیاری از ابهامات را در خصوص منافع ملی جمهوری اسلامی ایران در روند جاری، برطرف خواهد ساخت.