ایامالله، روزهای بیداری
ایامالله، روزهای بیداری
خداوند متعال در سوره مبارکه ابراهیم به حضرت موسی (ع) فرمان میدهد: «ذَکرْهُمْ بِایامالله» (روزهای خدا را به آنها یادآوری کن). یومالله چه روزی است و چرا تا این حد اهمیت دارد که باریتعالی در قرآن کریم به آن اشاره میکند و یادآوری آن را به پیامبر خویش فرمان میدهد؟ آیا ایامالله تنها به دوره حیات پر برکت انبیا تعلق داشته و در زمانه ما مصداق پیدا نمیکند؟ حضرت امام راحل (ره) در سخنان خویش میفرمایند: «باید یادآوری کنید این ایامالله را. چنانچه کردید، از یاد نباید برود این ایامالله برای اینکه این ایاماند که آدم سازند. این ایام است که جوانهای ما را از عشرتکدهها بیرون میآورد به میدان جنگ میبرد. این ایام الهی هست که ملت ما را بیدار میکند، و بیدار کرد. امر میکند: ذَکرْهُمْ بِایامالله؛ «ایامالله» را در ذکر مردم وارد کن. یادتان نرود این ایام بزرگی که بر ملت ما گذشت، و ایامالله بود؛ مثل ۱۵ خرداد؛ مثل ۱۷ شهریور.»
سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه ۲۷ دی تهران فرمودند: «این دوهفتهای که بر ما گذشت [نیمه نخست دی ۱۳۹۸]هفته پرماجرا و استثنایی است. ماجراهای تلخ، شیرین، حوادث درسآموز برای ملت ایران پیش آمد در این دو هفته. یومالله یعنی روزی که دست قدرت خدا را انسان در حوادث مشاهده میکند. آن روزی که دهها میلیون در ایران و صدها هزار نفر در بعضی کشورها به پاس خون فرمانده سپاه قدس به خیابانها آمدند و بزرگترین بدرقه جهان را شکل دادند این یکی از ایامالله است. آنچه اتفاق افتاد هیچ عاملی بهجز دست خدا نمیتواند داشته باشد. آن روزی هم که موشکهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پایگاه امریکایی را در هم کوبید آن روز هم یکی از ایامالله است. ما این دو روز را جزء ایامالله در این چند روز گذشته، دو هفته گذشته در مقابل چشم خودمان ما ملت مشاهده کردیم؛ اینها روزهای نقطه عطف تاریخند. روزهای تاریخسازند. روزهای عادی نیستند. دیدید که یک نیرویی یک ملتی این قدرت و توان روحی را دارد که به یک قدرت متکبر زورگوی عالم اینجور سیلی بزند. این نشاندهنده دست قدرت الهی است و آن روز جزء ایامالله است. روزها تمام میشوند لکن تأثیرات این روزها در زندگی ملتها باقی میمانند و روحیه ملتها در منش و مسیر ملتها آثاری که میگذارند آثار ماندگار و بعضاً جاودانه است.»
حماسه تشییع میلیونی سردار رشید اسلام، سپهبد سلیمانی و همرزمانش در شهرهای مختلف عراق و ایران علاوه بر آنکه قدردانی از این مرد سلحشور و قهرمان بود، تجدید میثاقی دوباره با آرمانهای امام راحل عظیمالشأن و شهدای انقلاب اسلامی و بیعتی دوباره با ولی امر مسلمین، رهبر معظم انقلاب اسلامی به شمار میآید. خیابانهای ایران و عراق، بار دیگر گامهای استوار ملت انقلابی و زمانشناس را به خود دید و امید دشمنان به یأس بدل شد. همچنین پاسخ عزتمندانه سپاه پاسداران در سیلی به امریکا در حمله موشکی به پایگاه عین الاسد نیز روز «تاریخساز» دیگری در صفحات قطور سرنوشت ملت ایران و امت اسلامی بود.
اینگونه حماسههای تاریخساز و احیاگر را تنها در قالبی همچون ۲۳ تیر ۱۳۷۸ و ۹ دی ۱۳۸۸میتوان تحلیل و ارزیابی کرد. چه زیباست که ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ ملت انقلابی تهران، آغوش خود را بهسوی بتشکن بزرگ، خمینی کبیر باز میکند و ۱۰ سال بعد در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ با همان حضور میلیونی او را تا دیار ابدی بدرقه میکند. ۱۰ سال بعد حضور مردم در ۲۳ تیر ۷۸، آبی است بر آتش فتنه تجدیدنظرطلبان و ۱۰ سال بعدازآن در ۹ دی ۱۳۸۸، تومار فتنه پیچیده ۸۸ به دست ملت، درهمپیچیده میشود. گویی آزمونی مکرر در پیش روی ملت ایران قرار دادهشده و هر ۱۰ سال از این آزمون خطیر سربلند بیرون میآیند. روزهای تشییع میلیونی پیکر پاک سرداران شهید مقاومت را حقیقتاً باید یومالله دانست؛ روزی که بهرغم همه نارضایتیها و سختی اوضاع معیشتی، یکچیز مردم را به خیابانها کشاند و آن ارادهای که فوق ارادههاست و دلها را بیدار و متوجه حق میکند. ازآنرو یومالله است که تجدید حیاتی بر حرکت چهلساله ملت در مسیر پیشرفت بهسوی تعالی و تمدن توحیدیای که به مستضعفان و مؤمنان وعده دادهشده، بود. بیتردید در این روز اراده خداوند قادر متعال، دسیسههای همه شیاطین انس و جن را نقش بر آب کرد و جانی دوباره به اسلام و توحید بخشید. این روزها را باید متعلق به مردم و بلکه روز مردم نیز نامید. روزی که مردم بیداری خویش را به رخ جهانیان کشیده و صحنه را آنگونه که خود خواستند، ترسیم کردند و در امتداد این تجدید میثاقهای متوالی ۱۰ ساله، برگ زرین دیگری در تاریخ درخشان حقطلبی ملت ایران ثبت و ضبط شد. طیفهای مختلف با سلایق گوناگون، اما یکصدا برائت خود را از دشمنان اسلام و ایران اعلام و ادامه راه نورانی مقاومت را فریاد کردند. بدون شک کثیری از مردم حماسهآفرین ایران که روزهای یومالله را در تقویم تاریخ ایران نقش زدند، نسبت به نارساییهای معیشتی و قصور مسئولان اجرایی در حوزه اقتصادی گلایهمند بوده و هستند.
نباید هیچیک از مسئولانی که خصوصاً با عملکرد خود، در هفت سال گذشته سختیهای زیادی بر سفره ملت شریف ایران و اقتصاد این کشور مقتدر تحمیل کردند، تصور کنند که کارنامه ضعیفشان از یاد میروند و یا اینکه میتوانند پشت این وظیفهشناسی ملت خود را پنهان کنند. بیتدبیرها و نجومی بگیران بیعمل باید بدانند که باید پاسخگوی اعمال خود در پیشگاه ولایت و مردم باشند و دیر یا زود مردم از مسیر قانونی و راه مردمسالارانه تکلیف آنان را مشخص خواهند کرد. حتی حماسه نماز جمعه تاریخی ۲۷ دی ماه ۱۳۹۹ تهران را که تجدید بیعتی بی نظیر در طلیعه گام دوم انقلاباسلامی با رهبر معظم انقلاباسلامی بود، باید برگ زرین دیگری در دفتر روزهای تاریخساز ملت ایران دانست.
ایامالله دی ماه ۱۳۹۸ همچون ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، ۱۲ بهمن ۵۷، ۱۴ خرداد ۶۸، ۲۳ تیر ۷۸ و ۹ دی ۸۸ در ذهنها ماند و تاریخی شد. تجدید مطلع ایامالله در واقع حسن طلیعهای برای دهه پنجم انقلاب اسلامی و گام دوم انقلاب اسلامی بود. البته همانگونه که گفته شد، نباید از مطالبات بهحق مردم و جوشش انقلابی آنان که در این روز متبلور شد، غافل شد. سرمایه اجتماعیای که در این ایام برای انقلاب و نظام بازتولید شد فرصتی بینظیر برای تحرک هرچه بیشتر دلسوزان انقلاب و به حرکت وادار نمودن مسئولان بیتدبیر است. باید این فرصت عظیم را مغتنم شمرد.
همین مطلب: